15. července 2013

vegan burgery

- 1 balení sójové drtě
- česnek
- hladká mouka
- arašídy
- lněné semínko
- chilli omáčka
- sójová omáčka

- housky
- rajčata, ledový salát, okurka
- kečup, plnotučná hořčice

Sójovou drť uvaříme podle návodu a vymačkáme z ní vodu. Přidáme hrst nasekaných arašídů, lněné semínko a rozmačkaný česnek. V misce smícháme trochu vody s hladkou moukou. Vznikne kašovitá hmota, kterou přimícháme k směsi. Zakápneme sójovou a chilli omáčkou a začneme tvarovat karbanátky. Před osmažením je ještě obalíme v hladké mouce nebo arašídech.

Housky podélně rozkrojíme, naplníme zeleninou a karbanátky. Podáváme například s hranolky. 










3 komentáře:

  1. Jee,nejsem vegan,ale vypadá to vážně perfektně. (Což potvrzuje hlasité zakručení v břiše:D)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam burgery <3 Já si dělám vždycky s plátkem tofu, ale asi vyzkoušim i tyhle, protože vypadaj dost lákavě!

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem strašně moc ráda :) Vítám vaše názory, tipy a nápady na články!